Για την επικάλυψη
50γρ βούτυρο
50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml γάλα
200γρ. τυρί MILNER τριμμένο
100γρ παρμεζάνα τριμμένη
½ κ.γ. θυμάρι ξερό
Κατηγορίες
Συνταγές
|
Οι τιμές ισχύουν μόνο για on-line αγορές
Κανελόνια με τυρί MilnerΥλικά:
400γρ κανελλόνια 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1,5 κ.γ. ξερός βασιλικός 1.320 γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας 1 πρέζα ζάχαρη
Για την επικάλυψη
50γρ βούτυρο 50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600ml γάλα 200γρ. τυρί MILNER τριμμένο 100γρ παρμεζάνα τριμμένη ½ κ.γ. θυμάρι ξερό Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά για περίπου 10’. Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5’ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρέυουμε για ακόμα 1’. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, την ζάχαρη και 600γρ από την ντομάτα κον κασέ. Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο, και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1’. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός και μαγειρεύουμε για 2’-3’ μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί MILNER, το θυμάρι, αλάτι πιπέρι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που θα εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ.
Προθεμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40’-45’. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του. Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελλόνια με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού. Τοποθετούμε τα κανελλόνια ομοιομορφα πάνω στη σάλτσα, απο πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφίσει το τυρί. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει για 5’ και σερβίρουμε.
Πηγή:https://milner.gr/ygieines-syntages/syntages-gia-mageiriki/kanellonia-me-kima |